Мени
Вашата кошничка

Писмото до кралот

Писмото до кралот
-25 %
Писмото до кралот
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Тонке Драгт
  • Година на издавање: 2021
  • Број на страници: 427
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-828-1
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
300.00 ден.
400.00 ден.
Без ДДВ: 300.00 ден.

Млад херој, тајна мисија, неверојатна авантура.

Кога Тјури одговора на очајничкиот повик за помош, ќе се најде во опасна мисија што може да го чини сопствениот живот. Тој мора да му достави тајно писмо на кралот Унауен кој живее преку Големите Планини – писмо од кое зависи иднината на целото кралство.
Оваа тајна мисија подразбира напуштање на својот дом, прекршување на сите правила и оставање се зад себе – дури и витештвото за кое тој сонува долго време. Судбината на Кралството зависи од само една личност… Тјури не смее да верува никому. Тој мора да го чува својот идентитет во тајност. Пред се, никогаш не смее да открие што пишува во писмото…

Возбудлива приказна за битката на едно момче против злото, сместена во волшебниот свет на витештвото, храброста и вистинското пријателство.