Мени
Вашата кошничка
Пролетен саем!
Пролетен саем!
Учење низ игра куферче
-20 %
Читајте песнички, гатанки, учете ги буквите, животните, превозните средства... сечете и лепете стикери, цртајте, бојте и забавувајте се! Изданијата с..
1,230.00 ден. 1,540.00 ден.
Без ДДВ:1,230.00 ден.
Сири и Безгрижното коњче
-40 %
 Сири има ново хоби: јава на коњче од дрвена четка, што самата го направи. Малечкиот Ото, исто така, со голема радост направи дрвено коњче со дос..
210.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:210.00 ден.
Сири и исчезнувачката ѕвезда
-40 %
 Таткото на Сири има купено телескоп и е страстен истражувач на ѕвездите. Тој ѝ објаснува на Сири дека една ѕвезда по име Сириус свети најсјајно ..
210.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:210.00 ден.
Сири и храброто зајаче
-40 %
 Сири и Малечкиот Ото се пријавуваат за учество во детскиот натпревар за одгледување моркови. Најголемиот морков ќе биде награден! „Ќе одгледува..
210.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:210.00 ден.
Неверојатно патување низ вселената
-31 %
Во оваа книга, Маури Кунас го носи во вселената секој што сака да лета, заедно со учениците од 3000-та година. Настаните во оваа книга се с..
310.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:310.00 ден.
Убаво однесување - бонтон за деца
-20 %
НАЈУБАВИОТ бонтон пристигна во Феникс! Kнигата УБАВО ОДНЕСУВАЊЕ е прекрасно илустрирано издание што ги учи децата како да се однесуваат во секојдневн..
360.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:360.00 ден.
Енциклопедија за девојчиња
-31 %
Оваа прекрасна илустрирана „Енциклопедија за девојчиња“ е напишана специјално за младите читатели, како вистински разновиден и сеопфатен прирачник во ..
310.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:310.00 ден.
Приказната за Харди
-50 %
Си беше едно момче кое се викаше Харди. Тој имаше црвена коса, најчесто исправена нагоре, пеги на носот и растојание меѓу предните заби. Носеше кратк..
175.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:175.00 ден.
Патувањата со моето семејство
-31 %
Кога ќе го слушнете зборот „одмор“, на што помислувате? Плажи и топла вода? Убави хотели со базени?  Гигантски лизгалки на вода и забавни парков..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Повторно на патување!
-31 %
Кога мајка ми нѝ кажа дека ќе живееме во едно мало село на југот на Франција, јас и брат ми бевме вчудоневидени. Дали беше сериозна? Една година во Ф..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Патувачки циркус
-31 %
Продолжение на популарниот и урнебесен серијал за едно љубопитно семејство и за нивните патувања низ светот!Вака започна патувањето... Видовме цр..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Лето во градот
-31 %
НОВО продолжение на популарниот и урнебесен серијал за љубопитното семејство на Чарли и нивните неверојатни патувања низ светот!Нешто сомнително с..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Патувањето во Куба
-31 %
Во оваа НОВА книга од популарниот серијал „Патувањата со моето семејство“, Чарли оди во Куба, остров полн со изненадувања, тајни и спротивности!По..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Тајните на напуштената куќа
-31 %
Мистериозна авантура за деца, приказна што ќе ги задржи читателите целосно маѓепсани, привлекувајќи ги со таква неодолива сила што во нивните умови ќе..
270.00 ден. 390.00 ден.
Без ДДВ:270.00 ден.
Календарот на Маите
-31 %
Шестоодделенецот Глеб ќе го напише датумот 23.05.2013 на еден древен ѕид од храм на Маите и ќе отпатува наназад низ времето со своите соученици Јура и..
270.00 ден. 390.00 ден.
Без ДДВ:270.00 ден.
Писмото до кралот
-50 %
Млад херој, тајна мисија, неверојатна авантура.Кога Тјури одговора на очајничкиот повик за помош, ќе се најде во опасна мисија што може да го чини..
210.00 ден. 420.00 ден.
Без ДДВ:210.00 ден.
Шеќерното дете
-41 %
Автентична приказна и лично сведоштво за триумфот на љубовтаЕља, која среќно растеше во хармонично семејство, oдеднаш станува ќерка на „непријател..
170.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:170.00 ден.
Раскази од песокта
-50 %
„Раскази од песокта“ е книга полна со многу интересни, забавни и неверојатни приказни и авантури во кои малиот Томек го истражува светот околу него и ..
225.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:225.00 ден.
Учење низ игра со буквите
-17 %
УЧЕЊЕ НИЗ ИГРА СО БУКВИТЕ претставува сет од едукативни картички со азбуката изработени во соработка со Логопедско друштво Интеракција плус. Картички..
350.00 ден. 420.00 ден.
Без ДДВ:350.00 ден.
УЧЕЊЕ низ ИГРА за секое ДЕТЕ е нашата нова гооолема книга со активности! 64 забавни страници и мнооогу стикери...Ајде да учиме заедно:• ..
230.00 ден.
Без ДДВ:230.00 ден.
Најубави сликовници за најмладите
-11 %
Најубави сликовници за најмладите е новообјавен сет од 6 сликовници прилагодени за најмладите со следните теми: - домашни животни - шумски животни ..
330.00 ден. 370.00 ден.
Без ДДВ:330.00 ден.
Најпознати градби на светот
-25 %
Кинески ѕид Триумфална капија Кривата кула Дворецот Версај Таџ Махал Ѕид на плачот И многу други.....
240.00 ден. 320.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Мориња и океани
-25 %
Енциклопедијата “Мориња и океани” содржи безброј прашања и одговори за животинскиот и растителниот подводен свет, тајните на длабочините, големите мор..
240.00 ден. 320.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Фауна
-21 %
Високо во планините, длабоко во морињата, во непреодните џунгли, во врелите пустини – нашата планета ја населуваат милијарди живи суштества кои го соч..
230.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:230.00 ден.
Човечко тело
-21 %
Човечкото тело е чудесен лавиринт! Науката постојано ја открива неговата тајна природа. Енциклопедијата “Човечко тело” е книга полна со факти и занимл..
230.00 ден. 290.00 ден.
Без ДДВ:230.00 ден.
Процес
-15 %
Франц Кафка (1883-1924) е едно од најзначајните имиња на современата светска литература и современиот роман. За тоа сведочат фактите што сите најпозна..
297.50 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:297.50 ден.
Ревизор
-15 %
Комедијата Ревизор го прославила Николај В. Гогољ и како голем комедиограф, а тоа дело, иако во чист руски дух, се игра и денес на многу светски сцени..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Епот за Гилгамеш
-15 %
Епот за Гилгамеш е најстарото книжевно дело за кое знаеме. Иако не можеме прецизно да го одредиме времето на неговото создавање, претпоставуваме дека ..
161.50 ден. 190.00 ден.
Без ДДВ:161.50 ден.
Злосторство и казна
-15 %
Злосторство и казна е прв меѓу големите романи кои на Фјодор Михајлович Достоевски му донесоа светска слава. Најпознат е и најпопуларен најверојатно п..
416.50 ден. 490.00 ден.
Без ДДВ:416.50 ден.
Одисеја
-15 %
Автор: Хомер
Хомер е грчки поет кому му се припишуваат еповите Илијада и Одисеја. Тој се смета за најголем старогрчки поет и зачетник на европската книжевност, зат..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Хајди
-15 %
Швајцарската писателка Јохана Шпири (1827-1901) е еден од многубројните примери во светската литература кога по многу напишани и објавени дела за возр..
229.50 ден. 270.00 ден.
Без ДДВ:229.50 ден.
Петар Пан
-15 %
Џејмс Метју Бари, шкотски автор и писател за деца, станал познат по објавувањето на приказната за Петар Пан, момчето кое живее во Недојдија, војува со..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Доктор Офболи
-15 %
Доктор Офболи е главниот јунак на истоимената, популарна книга за деца на познатиот руски писател Корнеј Чуковски (1882 – 1969). Авторот има напишано ..
153.00 ден. 180.00 ден.
Без ДДВ:153.00 ден.
Дневникот на Ана Франк
-15 %
Автор: Ана Франк
Ана Франк е родена во 1929 година во Франкфурт, Германија, како ќерка на еврејски емигранти кои поради германскиот фашизам во 1933 година пребегнале в..
272.00 ден. 320.00 ден.
Без ДДВ:272.00 ден.
Пипи долгиот чорап
-15 %
Книгата за деца „Пипи Долгиот Чорап“ е дело на шведската авторка Астрид Линдгрен (1907-2002). Со пишување започнала да се занимава сосема случајно, ко..
195.50 ден. 230.00 ден.
Без ДДВ:195.50 ден.
Берлин
-72 %
Паѓа Берлинскиот ѕид. Kонтинент подалеку, во психијатриската клиника во Монтреал, пациент се буди од двегодишната зашеметеност.Неговата опсесија со Бе..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Блекингегатан 32
-67 %
„Мислев дека ја познавам Грета Гарбо“. Со овие зборови Лена Ајнхорн го започнува својот роман „Блекингегатан 32“. На крајот на деведесеттите години, А..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Свиналангорна
-67 %
„Свиналангорна“ е роман првенец на Сузана Алакоски. Високо оценет од критичарите, набрзо станува шведски бестселер со повеќе од 400.000 продадени копи..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Осаменоста во животот на Лидија Ернеман
-62 %
Лидија Ернеман пораснала како единствено дете на мала фарма во северна Шведска. По дипломирањето почнува да работи како ветеринар во сосема нова среди..
99.00 ден. 260.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Единаесетти роман, книга осумнаесетта
-67 %
Бјорн Хансен, почитуван градски благајник, само што наполнил педесет години и е ужаснат од помислата дека случајноста му го управувала животот. Пред о..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Крвава приказна
-67 %
Мејн, 1980. Утописката будистичка заедница е на работ на колапс. Авторитетот на харизматичниот водач се руши откако неговите следбеници сфаќаат дека с..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Некропола
-51 %
Борис Пахор е еден од најголемите словенечки писатели, кандидиран за Нобелова награда за литература. Роден е на 26 август 1913 год., во Трст. По основ..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најголемите светски шпиони
-67 %
Возбудлива хронологија на историскиот развој на шпионажата од првите почетоци до денешни дни. Неверојатни подвизи на голем број непоправливи хазардери..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Прирачник за менаџери и сите оние кои сакаат пари
-60 %
“Тој е урнебесен, сатиричар кој го освои светот како невреме... духовит набљудувач на животот.” – THE NEW YORK TIMESПрирачникот за менаџери е омил..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Јас сум гениј
-51 %
Во оваа многу ретка и мошне значајна автобиографска книга,авторот Салвадор Дали (1904-1989) ги објаснува своите животни и уметнички постапки,к..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Магијата на белата змија: кинески приказни
-38 %
Автор: Хелмут Мат
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на ко..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Јога
-62 %
Без разлика колку години имате, вие можете да имате здрав и активен живот, едноставно следејќи ги вежбите од оваа книга. Тие се јасно и внимателно обј..
99.00 ден. 260.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Пророкот
-51 %
Калил Џибран, големиот филозоф, поет и сликар е роден во 1883 година во Либан. Еден е од најчитаните автори на дваесеттиот век, автор кој подеднакво г..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Нострадамус - неоткриени пророштва
-51 %
Најголемиот пророк на сите времиња оставил неверојатна порака за луѓето од XXI век. Откријте ја неговата тајна!Michael de Nostradame, познат под и..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Фенг шуи формули за љубов
-38 %
Веднаш во вашиот живот привлечете ја љубовта, романтиката и успешната врска со помош на овие повеќе стотини совети!Поставете две црвени свеќи во с..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Како до сопствено совршенство
-38 %
Автор: Сондра Реј
Книгата “Како до сопствено совршенство” од Сондра Реј содржи начини за афирмација и вежби со чија помош можете да ги решите психолошките потешкотии ко..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Вештина на војувањето за менаџери
-38 %
Веќе со години училиштата за менаџери и професионалните советници го користат кинескиот текст стар 2500 години и неговите незаменливи коментари за вод..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најеротските писма до Нора
-38 %
Автор: Џемс Џојс
Но, о, Боже, зарем јас не би ти ги дарувал сите кралства на овој свет кога само би можел. О, душо, толку сум љубоморен на минатото, а сепак ги грицкам..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Скршени крилја
-38 %
Во новелата Скршени крилја, Џибран говори за својата прва љубов што ја доживеал уште додека учел во Бејрут. Повеќе од четириесет години оваа новела е ..
99.00 ден. 160.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Најголемите учители на етиката
-67 %
Етиката го привлекува вниманието на културната и научната јавност заради високите вредности кои ги развива во животот, а како истражување таа е една о..
99.00 ден. 300.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Повест за Рушка
-72 %
Неговото последно дело воопшто, романот „Повест за Рушка“, е своевидна синтеза на досегашниот книжевен опус на Ортаков. Поделен во 10 поглавја, во ром..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Срна
-72 %
Романот „Срна“ ги отсликува навиките, обичаите и тивкиот стил на живеење на едно тетовско семејство, низ призмата на ликот на убавата, црвенокоса дево..
99.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Стории
-60 %
Кога предавам граматика, времето го претставувам како математичка права. Во средината е сега (граматички - моментот на зборување). Пред тој момент е м..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Кога Ендемските роботи доаѓаат
-60 %
Градот и етиката
-60 %
Книгата „Градот и етиката“ е дело на искусен и вешт автор, мајстор на литературниот збор, првокласен научник, кој своите знаења и умеења ги користи во..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Душа носиме
-60 %
Збирката раскази „Душа носиме“ од Велко Неделковски е составена од триесет и осум кратки раскази, различни по жанр и по тематска определба, мошне кохе..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Раскажувај ми за сечењето на корените
-60 %
„Расказите на Настева се една исповедна проза, проза за природното на човековиот парадокс, за зоната на субјективното – во нив станува збор за површни..
99.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Печатот на вистината
-51 %
Гоце Ристовски во „Печатот на вистината“ се обидува да го следи начинот на кој театарот преживеа како жива традиција, постојано докажувајќи ја сопстве..
99.00 ден. 200.00 ден.
Без ДДВ:99.00 ден.
Земјата потпевнува во Бе-мол
-50 %
Велс, 1950-тите години, мало тивко гратче во кое малкумина се подготвени да ја кажат вистината...Младата Гвени Морган има дарба – таа секоја вечер..
175.00 ден. 350.00 ден.
Без ДДВ:175.00 ден.
Пет мали индијанци
-50 %
Автор: Мишел Гуд
Кени, Луси, Хауи, Мејзи и Клара. Пет деца оттргнати од своите семејства. Поранешни ученици во Мисионерското училиште. Раштркани низ запуштените и ва..
180.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:180.00 ден.
Како го добив талентот за живеење
-60 %
Холандскиот бестселер, инспиративната и трагикомична автобиографска приказна „Како го добив талентот за живеење“ од авторот Родан ал Галиди е конечно ..
200.00 ден. 500.00 ден.
Без ДДВ:200.00 ден.
Индијански коњ
-50 %
Романот „Индијански коњ“ е незаборавно ремек-дело на еден од водечките канадски писатели Ричард Вагамис и еден од 20-те најдобри романи на изминатата ..
180.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:180.00 ден.
Златниот кафез
-40 %
Џек и Феј имаат наизглед идиличен живот… барем така се чини на прв поглед. Таа е мажена за успешен бизнисмен со кого има прекрасна ќерка. Иако заедно ..
240.00 ден. 400.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Клаузулата за татковство
-50 %
„Разурнувачки и брутално искрен портрет на едно модерно семејство. Борба на генерации, кои се обидуваат да опстојат заедно“ National Book Award for T..
180.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:180.00 ден.
Мажи во моја ситуација
-42 %
Осло, 1992. Арвид Јансен има триесет и осум години, разведен и препуштен сам на себе. Тој ги губи или го напуштаат сите што му се драги. Животот му ст..
210.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:210.00 ден.
Пепел во устата, песок во чевлите
-40 %
Арвид Јансен е кревко, хиперсензитивно момче кое живее во предградието на Осло, во раните шеесетти години. Неговото семејство е сиромашно – татко му е..
150.00 ден. 250.00 ден.
Без ДДВ:150.00 ден.
Библиотека на сенките
-50 %
???? МИСТЕРИОЗНО убиство на Лука Кампели во неговата антикварна книжарница... ТАЈНО библиофилско друштво...  Некои луѓе поседуваат огромна МОЌ ..
250.00 ден. 500.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Нештата што ќе ги видите само кога ќе забавите
-50 %
Како да бидете спокојни и мудри во забрзаниот светБестселер продаден во повеќе од 3 милиони примероци„Дали светот е толку забрзан или &n..
300.00 ден. 600.00 ден.
Без ДДВ:300.00 ден.
Една мала грешка
-40 %
Автор: Ема Куртис
Вики Сигрејв е благословена: три убави деца, успешен и доминантен сопруг, одлични пријатели и работа што ја сака. Кога таа носи одлука во дел од секун..
240.00 ден. 400.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Сребрени крилја
-40 %
„Сребрени крилја“ на шведската писателка Камила Лекберг е долгоочекуваното продолжение на нејзиниот бестселер „Златниот кафез“ – психолошки трилер, во..
270.00 ден. 450.00 ден.
Без ДДВ:270.00 ден.
Тајна
-40 %
Книга полна со ТАЈНИ  во која се испреплетени  радоста и тагата, страста и љубовта…Една старица умира и остава таен дневник на своето ..
240.00 ден. 400.00 ден.
Без ДДВ:240.00 ден.
Локум
-39 %
Приказна за бурна љубовна врска... Експлицитно еротска, искрена и отворена.Холандски скулптор во своето студио, бесен поради љубовта што ја изгуб..
220.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:220.00 ден.
Принцезата Султана
-31 %
Автор: Џин Сасон
Замислете принцеза која блеска од скапоцени дијаманти и бисери и живее во незамислив луксуз, а во стварноста таа живее во златен кафез. Без слобода, г..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Принцезата Султана: Ќерките на принцезата Султана
-31 %
Автор: Џин Сасон
Интимна исповест на жените од Саудиска Арабија за сексот, љубовта, бракот и судбината на прекрасните ќерки под превезот…..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Принцезата Султана: Прстенот на принцезата Султана
-31 %
Автор: Џин Сасон
Нејзината приказна за декадентниот луксуз станува политички повик - таа се надева дека ќе го рашири зборот и ќе инспирира многу кругови на Султана да ..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Принцезата Султана: Неисплачени солзи
-31 %
Автор: Џин Сасон
Најновата приказна за принцезата Султана, нејзиното семејство и пријателите е непроценливо сведоштво за животот на жените во нејзината татковина и тро..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Принцезата Султана: Чувај ја мојата тајна
-31 %
Автор: Џин Сасон
Додека немирите го потресуваат целиот арапски свет, сведоци сме на безумието и војната кои разурнуваат во Сирија, Ирак, Либија и Јемен, однесувајќи и ..
250.00 ден. 360.00 ден.
Без ДДВ:250.00 ден.
Бесплатна испорака за нарачки над 1000 денари.